Välttämätön vallankumous
Jan
27
5:00 PM17:00

Välttämätön vallankumous

Miten ruuantuotanto tulee mullistumaan ja miksi? IPCC:n ilmastoraportti, veganismibuumi ja tietoisuus eläinasioista luovat olosuhteet uudelle maailmalle. Miltä se näyttää? Ja mitä on tehtävä vai tapahtuvatko asiat itsestään?

Keskustelemassa Animalian Veikka Lahtinen ja Emmi Pääkkönen sekä tietokirjailija Pontus Purokuru.View Event →
Kohta jokainen on teknovege
Jan
27
3:00 PM15:00

Kohta jokainen on teknovege

Lauri Reuter, biotekniikan tohtori ja disruptiivisten teknologioiden erityisasiantuntija VTT:ltä tulee avaamaan sitä, minne ruoantuotanto on menossa. Tulevatko ruoantuotannon ja jakelun eettiset ja ilmastovaikutukset ratkaistuiksi jo kauan ennen kuin kuluttaja päätyy ruokakauppaan?

View Event →
 Maataloustuet: miksi karjatalouden tukeminen tulisi lopettaa?
Jan
27
12:15 PM12:15

Maataloustuet: miksi karjatalouden tukeminen tulisi lopettaa?

Karjatalous on riippuvainen veronmaksajien tuista. Samalla näiden tukien jakaminen on ristiriitoja täynnä. Annika Hedberg puhuu maataloustukien kustannuksesta yhteiskunnalle, ja vaikutuksista ympäristölle, ilmastolle ja ihmisten terveydelle

Hedberg on Senior Policy Analyst and Head of 'Sustainable Prosperity for Europe Programme' at the European Policy Centre.View Event →
VegeAwards
Jan
27
11:15 AM11:15

VegeAwards

Ruoan tulevaisuus on täällä, me palkitsemme sen tekijät. VegeAwardsissa juhlitaan jälleen vuoden parhaita vegetuotteita. Parhaat uutuudet, kiinnostavimmat tekijät ja rakastetuimmat vegetuotteet palkitaan yleisöäänestyksen perusteella Vegemessuilla. Tule jännittämään vuoden voittajia! Vuoden parhaiden vegetuotteiden palkinnot jakaa yrittäjä Jari Sarasvuo.

View Event →
Voimaa, virtaa ja vitamiineja
Jan
26
5:00 PM17:00

Voimaa, virtaa ja vitamiineja

Monipuolisesti koostettu vegaani-ruokavalio on terveellinen valinta. Monia huolettaa kuitenkin, saako ruokavaliosta kaiken tarvitsemansa. Riittävästi proteiinia? Tarvittavat vitamiinit? Entä uskaltavatko miehet syödä soijaa? Laillistettu ravitsemusterapeutti Leena Putkonen murtaa yleisimmät vegaaniruokamyytit.

View Event →
Green Proteins: The New Frontier in the Global Foodscape
Jan
26
4:00 PM16:00

Green Proteins: The New Frontier in the Global Foodscape

For millenia protein has been associated with meat.

This is now being challenged by climate-conscious, health-focused millenials who are demanding more plantbased option.

On the supply-side, innovative entrepreneurs, risk-mitigating investors, and even farsighted traditional meat-producers looking to diversify, are accelerating the transition towards future protein solutions.

Looking beyond the flashy consumer trend, and sensational veggie-burgers that bleed, we actually find a sustainably scalable production- and business-model, that no one working in the modern foodscape can afford to ignore.

The speaker David Pedersen is a campaign manager at ProVeg, an international food awareness organization, with the goal to reduce global production and consumption of animals by 50% in 2040.View Event →
Esther online
Jan
26
3:00 PM15:00

Esther online

Esther the Wonder Pigin tarina sai alkunsa sattuman kautta, mutta kuinka Esther on onnistunut saamaan ystäviä ympäri maailmaa? Steve Jenkins ja Derek Walter kertovat siitä, kuinka ovat käyttäneet sosiaalista mediaa apunaan jakaakseen elämänsä eläinten tarinaa ja hankkiakseen liittolaisia työhönsä reilumman maailman rakentamiseen. Jenkins ja Walter kertovat Estherin suosion salaisuudet: henkilökohtaisten suhteiden ja yhteyksien rakentaminen ihmisten kanssa ovat korvaamattomia keinoja pyrkimyksessämme auttaa eläimiä.

IN ENGLISH

View Event →
Tofu of Finland
Jan
26
2:30 PM14:30

Tofu of Finland

Kun tofu on parempaa kuin juusto. Utopiaa? Ei. Villeistä, hävikkiä vähentävistä ruokaideoistaan tunnettu keittiömestari ja ruokavaikuttaja Ossi Paloneva ja Instagramista tunnettu, keväällä Ruokaan rakastunut -kirjansa julkaiseva reseptitaituri Marita Eriksson taivuttavat Jalotofun vegaanisiksi juustoiksi. Koe pehmeä, yrttinen, savuinen, rakeinen - you name it - Jalotofu.View Event →
Ilmasto muuttuu – muuttuuko suhteemme ruokaan?
Jan
26
12:00 PM12:00

Ilmasto muuttuu – muuttuuko suhteemme ruokaan?

Viimeistään vuoden 2018 hellekesä herätti yleisen huolen ilmastonmuutoksesta. Ruoantuotannon vaikutuksia ilmastoon ja planeetan lämpenemiseen ovat pohtimassa asiantuntijapaneelissa sosiologi, Kriittisen eläintutkimuksen verkoston koordinaattori Salla Tuomivaara, kehityspolitiikan asiantuntija Jonas Biström ja Greenpeace Nordicin maajohtaja Sini Harkki. Paneelikeskustelun vetää toimittaja Reetta Räty.

View Event →
The story of Esther the Wonder Pig
Jan
26
11:15 AM11:15

The story of Esther the Wonder Pig

Lauantaina molemmissa sloteissa pääesiintyjinä Esther the Wonder Pigin tarinaa kertomassa Steve Jenkins ja Derek Walter. Steve ja Derek adoptoivat minipossuna esitellyn Estherin kesällä 2012. Mutta Estherissä ei ollut mitään pientä. Yli kaksisataakiloiseksi kasvanut ihmepossu Esther sai pysyvän kodin Steven ja Derekin luona sysäten kaksikon miettimään kulutustottumuksiaan, arvojaan ja elämänvalintojaan.

IN ENGLISH

View Event →