Miten muuttaa Suomen ilmastopolitiikan ja ruokapolitiikan suuntaa
Sep
29
4:15 PM16:15

Miten muuttaa Suomen ilmastopolitiikan ja ruokapolitiikan suuntaa

Ruoka on samaan aikaan todella henkilökohtainen ja äärimmäisen yhteiskunnallinen kysymys. Ruokapolitiikka Suomessa on jo nähnyt yksilöiden muutoksia ja vegaanikulttuurin esiinmarssin, nyt on politiikan muutoksen aika. Tule kuulemaan ilmastovaikuttaja Jonas Biströmiltä miten ilmastopolitiikkaa muutetaan kampanjoimalla. Saat samalla selville, kuinka voit itse olla mukana muuttamassa ruokapolitiikkaa.



View Event →
Eräitä ajatuksia biodiversiteetin ja ruoantuotannon kohtalonyhteydestä with Juha Kauppinen
Sep
29
3:15 PM15:15

Eräitä ajatuksia biodiversiteetin ja ruoantuotannon kohtalonyhteydestä with Juha Kauppinen

Viime vuosisadalla maatalouden ja koko yhteiskunnan rakennemuutos sysäsivät avomaiseman ekosysteemien lajiston syöksykierteeseen. Onko realistista elätellä toiveita paluusta aikaan ennen tuota suurta mullistusta, edes vähän? Kuinka ruoka pitäisi tuottaa, jos biodiversiteetiltä kysyttäisiin? Monimuotoisuus -kirjan kirjoittaja, toimittaja ja biologi Juha Kauppinen avaa havaintojaan.



View Event →
Lihan loppu – Vegebuumin synty
Sep
29
12:00 PM12:00

Lihan loppu – Vegebuumin synty

Mistä vegebuumi alkoi? Onko kasvissyönti kulutusboikotti? Pelastuuko maailma kuluttamalla? Vegemessuilla julkaistavan Lihan loppu -kirjan teemoista, poliittisesta kuluttajuudesta ja somen vaikutuksesta vegebuumiin kirjailija Suvi Auvisen kanssa keskustelemassa terveyssosiologian professori Piia Jallinoja

Ohjelman lisäksi pääset tapaamaan Suvi Auvisen Kustannusosakeyhtiö Kosmoksen myyntipöydällä molempina messupäivinä klo 11 ja 15. Tule ostamaan Suvin kirja messuhintaan ja hanki samalla omistuskirjoitus kirjaan!



View Event →
Vegaanin arkiruokaa Chocochilin kanssa
Sep
29
11:35 AM11:35

Vegaanin arkiruokaa Chocochilin kanssa

Chocochili-ruokablogista tuttu Elina Innanen näyttää, kuinka herkulliset köyhät ritarit syntyvät vegaaniversiona. Resepti löytyy messuilla julkaistavasta uudesta Chocochilin arkiruokaa – 30 minuutin vegaanireseptit -kirjasta.

Ohjelman lisäksi pääset tapaamaan Elina Innasen Kustannusosakeyhtiö Kosmoksen myyntipöydällä molempina messupäivinä klo 11 ja 15. Tule ostamaan Elinan uusin kirja messuhintaan ja hanki samalla omistuskirjoitus kirjaan!

View Event →
OatHow -projekti suomalaisen kauran tuotteistamisen tukena
Sep
29
11:00 AM11:00

OatHow -projekti suomalaisen kauran tuotteistamisen tukena

Kauran käyttö kasvipohjaisten välipalojen, juomien ja proteiinivalmisteiden raaka-aineena kasvaa nopeasti. Esityksessä VTT:n erikoistutkija Ulla Holopainen-Mantila kertoo, miten OatHow-projektin tuottama tieto mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyisten kaurainnovaatioiden kehittämisen uuden kauraan liittyvän tutkimustiedon sekä globaalisti hyödynnettävissä olevan mittariston pohjalta.



View Event →
Mitä (eläin)rakkaus on?
Sep
28
4:45 PM16:45

Mitä (eläin)rakkaus on?

Esityksessä filosofi Elisa Aaltola käsittelee “rakkauden” luonnetta. Nykypäivänä ihmiset sekä rakastavat että syövät eläimiä yhä enemmän. Mitä tämä tarkoittaa rakkauden kannalta? Olemmeko unohtaneet jotain tärkeää rakkaudesta? Aaltola vastaa näihin kysymyksiin sekä psykologian että filosofian kautta, tavoitteena realistisen ja moraalisen eläinrakkauden hahmottelu.

View Event →
Lihan loppu - Muuttaako kulttuuri yhteiskuntia? with Antti Nylén
Sep
28
3:20 PM15:20

Lihan loppu - Muuttaako kulttuuri yhteiskuntia? with Antti Nylén

Syyllistämistä vai kuvia kuppikakuista? Miten viestintä kasvissyönnistä on muuttunut viimeisten kymmenen vuoden aikana – ja millainen viestintä on tehokasta? Vegemessuilla julkaistavan Lihan loppu -kirjan teemoista sekä taiteen ja kulttuurin vaikuttavuudesta kirjailija Suvi Auvisen kanssa keskustelemassa esseisti Antti Nylén

Ohjelman lisäksi pääset tapaamaan Suvi Auvisen Kustannusosakeyhtiö Kosmoksen myyntipöydällä molempina messupäivinä klo 11 ja 15. Tule ostamaan Suvin kirja messuhintaan ja hanki samalla omistuskirjoitus kirjaan!



View Event →
Vegaanin arkiruokaa Chocochilin kanssa
Sep
28
12:00 PM12:00

Vegaanin arkiruokaa Chocochilin kanssa

Chocochili-ruokablogista tuttu Elina Innanen näyttää, kuinka arkiruokaklassikko kalapuikot syntyy vegaaniversiona. Resepti löytyy messuilla julkaistavasta uudesta Chocochilin arkiruokaa – 30 minuutin vegaanireseptit -kirjasta.

Ohjelman lisäksi pääset tapaamaan Elina Innasen Kustannusosakeyhtiö Kosmoksen myyntipöydällä molempina messupäivinä klo 11 ja 15. Tule ostamaan Elinan uusin kirja messuhintaan ja hanki samalla omistuskirjoitus kirjaan!

View Event →
Uusi suomalainen innovaatio Beanit härkäpapusuikaleet - Kauhavalta Kaliforniaan
Sep
28
11:40 AM11:40

Uusi suomalainen innovaatio Beanit härkäpapusuikaleet - Kauhavalta Kaliforniaan

Miten pärjää pieni suomalainen härkäpaputuote suuressa maailmassa? Lähetimme tuoreen suomalaisen ruokainnovaation Beanit härkäpapusuikaleet vege- ja papuruokien mekkaan Kaliforniaan ja haastoimme paikallisen kokin Matt Barrin kokkaamaan kuukauden ajan härkäpapusuikaleista ruokaa. Mitä oivalluksia testistä saatiin? Ja mitä herkkuja Matt niistä loihti? Tule inspiroitumaan ja maistamaan Beanitistä tehtyjä LA Street Food -herkkuja!



View Event →
Ruoan isot ilmastovaikutukset - mitä Helsinki tekee muutoksen aikaansaamiseksi?
Sep
28
11:00 AM11:00

Ruoan isot ilmastovaikutukset - mitä Helsinki tekee muutoksen aikaansaamiseksi?

Helsingin kaupunkiympäristön apulaispormestari Anni Sinnemäki kertoo Helsingin kaupungin ratkaisuista kestävämmän ruokakulttuurin edistämiseen ja kasvisruoan osuuden lisäämiseen. Helsingissä kaupunginvaltuusto on hiljattain päättänyt, että kaupungin tarjoamien liha- ja maitotuotteiden kulutus puolitetaan vuoteen 2025 mennessä. Millä keinoilla Helsinki lisää kasvisruoan osuutta aterioista ja vähentää ruoan ilmastovaikutuksia?



View Event →
Välttämätön vallankumous
Jan
27
5:00 PM17:00

Välttämätön vallankumous

Miten ruuantuotanto tulee mullistumaan ja miksi? IPCC:n ilmastoraportti, veganismibuumi ja tietoisuus eläinasioista luovat olosuhteet uudelle maailmalle. Miltä se näyttää? Ja mitä on tehtävä vai tapahtuvatko asiat itsestään?

Keskustelemassa Animalian Veikka Lahtinen ja Emmi Pääkkönen sekä tietokirjailija Pontus Purokuru.



View Event →
Kohta jokainen on teknovege
Jan
27
3:00 PM15:00

Kohta jokainen on teknovege

Lauri Reuter, biotekniikan tohtori ja disruptiivisten teknologioiden erityisasiantuntija VTT:ltä tulee avaamaan sitä, minne ruoantuotanto on menossa. Tulevatko ruoantuotannon ja jakelun eettiset ja ilmastovaikutukset ratkaistuiksi jo kauan ennen kuin kuluttaja päätyy ruokakauppaan?

View Event →
 Maataloustuet: miksi karjatalouden tukeminen tulisi lopettaa?
Jan
27
12:15 PM12:15

Maataloustuet: miksi karjatalouden tukeminen tulisi lopettaa?

Karjatalous on riippuvainen veronmaksajien tuista. Samalla näiden tukien jakaminen on ristiriitoja täynnä. Annika Hedberg puhuu maataloustukien kustannuksesta yhteiskunnalle, ja vaikutuksista ympäristölle, ilmastolle ja ihmisten terveydelle

Hedberg on Senior Policy Analyst and Head of 'Sustainable Prosperity for Europe Programme' at the European Policy Centre.



View Event →
VegeAwards
Jan
27
11:15 AM11:15

VegeAwards

Ruoan tulevaisuus on täällä, me palkitsemme sen tekijät. VegeAwardsissa juhlitaan jälleen vuoden parhaita vegetuotteita. Parhaat uutuudet, kiinnostavimmat tekijät ja rakastetuimmat vegetuotteet palkitaan yleisöäänestyksen perusteella Vegemessuilla. Tule jännittämään vuoden voittajia! Vuoden parhaiden vegetuotteiden palkinnot jakaa yrittäjä Jari Sarasvuo.

View Event →
Voimaa, virtaa ja vitamiineja
Jan
26
5:00 PM17:00

Voimaa, virtaa ja vitamiineja

Monipuolisesti koostettu vegaani-ruokavalio on terveellinen valinta. Monia huolettaa kuitenkin, saako ruokavaliosta kaiken tarvitsemansa. Riittävästi proteiinia? Tarvittavat vitamiinit? Entä uskaltavatko miehet syödä soijaa? Laillistettu ravitsemusterapeutti Leena Putkonen murtaa yleisimmät vegaaniruokamyytit.

View Event →
Green Proteins: The New Frontier in the Global Foodscape
Jan
26
4:00 PM16:00

Green Proteins: The New Frontier in the Global Foodscape

For millenia protein has been associated with meat.

This is now being challenged by climate-conscious, health-focused millenials who are demanding more plantbased option.

On the supply-side, innovative entrepreneurs, risk-mitigating investors, and even farsighted traditional meat-producers looking to diversify, are accelerating the transition towards future protein solutions.

Looking beyond the flashy consumer trend, and sensational veggie-burgers that bleed, we actually find a sustainably scalable production- and business-model, that no one working in the modern foodscape can afford to ignore.

The speaker David Pedersen is a campaign manager at ProVeg, an international food awareness organization, with the goal to reduce global production and consumption of animals by 50% in 2040.



View Event →
Esther online
Jan
26
3:00 PM15:00

Esther online

Esther the Wonder Pigin tarina sai alkunsa sattuman kautta, mutta kuinka Esther on onnistunut saamaan ystäviä ympäri maailmaa? Steve Jenkins ja Derek Walter kertovat siitä, kuinka ovat käyttäneet sosiaalista mediaa apunaan jakaakseen elämänsä eläinten tarinaa ja hankkiakseen liittolaisia työhönsä reilumman maailman rakentamiseen. Jenkins ja Walter kertovat Estherin suosion salaisuudet: henkilökohtaisten suhteiden ja yhteyksien rakentaminen ihmisten kanssa ovat korvaamattomia keinoja pyrkimyksessämme auttaa eläimiä.

IN ENGLISH

View Event →
Tofu of Finland
Jan
26
2:30 PM14:30

Tofu of Finland

Kun tofu on parempaa kuin juusto. Utopiaa? Ei. Villeistä, hävikkiä vähentävistä ruokaideoistaan tunnettu keittiömestari ja ruokavaikuttaja Ossi Paloneva ja Instagramista tunnettu, keväällä Ruokaan rakastunut -kirjansa julkaiseva reseptitaituri Marita Eriksson taivuttavat Jalotofun vegaanisiksi juustoiksi. Koe pehmeä, yrttinen, savuinen, rakeinen - you name it - Jalotofu.



View Event →
Ilmasto muuttuu – muuttuuko suhteemme ruokaan?
Jan
26
12:00 PM12:00

Ilmasto muuttuu – muuttuuko suhteemme ruokaan?

Viimeistään vuoden 2018 hellekesä herätti yleisen huolen ilmastonmuutoksesta. Ruoantuotannon vaikutuksia ilmastoon ja planeetan lämpenemiseen ovat pohtimassa asiantuntijapaneelissa sosiologi, Kriittisen eläintutkimuksen verkoston koordinaattori Salla Tuomivaara, kehityspolitiikan asiantuntija Jonas Biström ja Greenpeace Nordicin maajohtaja Sini Harkki. Paneelikeskustelun vetää toimittaja Reetta Räty.

View Event →
The story of Esther the Wonder Pig
Jan
26
11:15 AM11:15

The story of Esther the Wonder Pig

Lauantaina molemmissa sloteissa pääesiintyjinä Esther the Wonder Pigin tarinaa kertomassa Steve Jenkins ja Derek Walter. Steve ja Derek adoptoivat minipossuna esitellyn Estherin kesällä 2012. Mutta Estherissä ei ollut mitään pientä. Yli kaksisataakiloiseksi kasvanut ihmepossu Esther sai pysyvän kodin Steven ja Derekin luona sysäten kaksikon miettimään kulutustottumuksiaan, arvojaan ja elämänvalintojaan.

IN ENGLISH

View Event →